Fincsa-nindzsa

Tejbedara

2013. november 27. - fincsanindzsa

Gyerekkorom nagy kedvence a tejbedara. Szó szerint nálunk vérremenő harc ment az utolsó adagért, ugyanis mindig csak az kapott belőle, aki éppen a konyhában volt és az reklamált a legjobban, aki lemaradt, hogy rá nem gondoltunk, és hogy lehetünk ennyire önzőek.

Nálunk a férjem szokta ezt csinálni, de most, hogy  nincs itthon, én meg itthonról dolgozom, gondoltam főzök egy kisebb adagot, kárpótlásként. Íme a receptje (ami már korábban kikerült, de most úgy hiányzik ...)

Hozzávalók

fél liter tej
3 zacskó vaníliáscukor
3-4 ek. búzadara (3 a folyóshoz, 4 a betonhoz)
2ek kristálycukor
mazsola
(citromhéj)

A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a megmosott mazsolát, majd a vaníliáscukrot. Kanalazzunk hozzá búzadarát, attól függően, hogy mennyire szeretjük keményen az állagát, majd folyamatosan kavargassuk.

Ha nem elég édes, akkor mehet még hozzá kristálycukor, és persze kevergessük folyamatosan továbbra is.

Végezetül reszeljünk hozzá citromhéjat, és keverjük bele, hogy még ízletesebb legyen.

Szórjuk meg kakaó- vagy fahéjas cukorral.

 1_38.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr235060061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teragigamega lélek 2013.07.26. 21:08:34

Hmmm.... úgy vettem észre, hogy a legjobb, ha egészen nagyon sokáig főzzük, hogy a szemcsék szét tudjanak főni. Mintha puding lenne. Akkor még eldönthetjük, hogy akarjuk-e folyósra, de lehet kemény is. Vagy inkább, mint a kemény zselé :)

jet set 2013.07.27. 01:02:55

A tejbegrízt hogy lehet másképp csinálni?
Amúgy meg folyós természetesen.

bioLarzen 2013.07.27. 07:38:18

Csakis betonkeményen. Se nem leves, se nem főzelék, hogy folyjon :P

A kakaó a tetején meg... Gyerekkoromban azért nem ettem a menzán, mert a kakaóportól olyan, mintha lefosták volna - már elnézést :(

bio

Llychllyn 2013.08.08. 21:10:00

keményen, fahéjjal vagy kakaóval, de kiskoromban a kőkemény, behűtött tejbegríz közepébe egy kis krátert vájtam, és málnaszörpöt töltöttünk bele. Némi csatornázással az egészet szépen átitatta a málnaszörp:)
süti beállítások módosítása