Gyerekkorom nagy kedvence a tejbedara. Szó szerint nálunk vérremenő harc ment az utolsó adagért, ugyanis mindig csak az kapott belőle, aki éppen a konyhában volt és az reklamált a legjobban, aki lemaradt, hogy rá nem gondoltunk, és hogy lehetünk ennyire önzőek.
Nálunk a férjem szokta ezt csinálni, de most, hogy nincs itthon, én meg itthonról dolgozom, gondoltam főzök egy kisebb adagot, kárpótlásként. Íme a receptje (ami már korábban kikerült, de most úgy hiányzik ...)
Hozzávalók
fél liter tej
3 zacskó vaníliáscukor
3-4 ek. búzadara (3 a folyóshoz, 4 a betonhoz)
2ek kristálycukor
mazsola
(citromhéj)
A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a megmosott mazsolát, majd a vaníliáscukrot. Kanalazzunk hozzá búzadarát, attól függően, hogy mennyire szeretjük keményen az állagát, majd folyamatosan kavargassuk.
Ha nem elég édes, akkor mehet még hozzá kristálycukor, és persze kevergessük folyamatosan továbbra is.
Végezetül reszeljünk hozzá citromhéjat, és keverjük bele, hogy még ízletesebb legyen.
Szórjuk meg kakaó- vagy fahéjas cukorral.