Fincsa-nindzsa

Étcsokis-marcipános croissant

2014. február 09. - fincsanindzsa

Megtaláltam azt az édesszájú csapatot, aki szívesen fogyasztja a sütijeim, de őszintén mindenki sütijeit, bármikor, bármekkora mennyiségben J Ők a kutyasulis pajtik, akikkel együtt koptatjuk a gyepet. Ha nem csinálunk házi feladatot, akkor kötelező jelleggel sütit kell sütnünk. Mivel szinte minden hétvégén előfordul ez, ezért csapatépítő jelleggel a foglalkozások után sütizünk. És én ezt nagyon élvezem. Mind a sütést, mind az evés és más sütijének kóstolását is! J Ezzel készültem a nem elkészült házi feladatért cserébe. (Hf-t be kellett ám pótolni, mert Zsuzsi kegyetlen :))

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz)

1 csomag leveles tészta
15dkg étcsoki
20dkg marcipánmassza
(ízlés szerint: törökmogyoró, mandulapehely, vörösáfonya)
1 tojás a kenéshez

Van, hogy én készítem el a leveles tésztát is, de itt most nem ez volt a cél. Inkább az egyszerű megoldást választottam idő híján. Este lesütöttem egy adaggal, biztos-ami biztos alapon. És reggel már a feljavított verziót tudtam elkészíteni. Ugyanis úgy gondoltam, hogy úgy sokkal szexibb lesz a croissant, ha mandulaszeletekkel megszórom a tetejét.

Szóval, nagyon-nagyon egyszerű és gyors ez a finomság:

A leveles tésztával közel megegyező méretűre nyújtsuk ki a marcipánmasszát, fedjük be vele a tésztát, a téglalap alakú tésztát vágjuk három egyenlő csíkra. Ezeket a csíkokat pedig vágjuk derékszögű háromszögekre. a háromszög legszélesebb részére pedig helyezzünk két kocka csokit. Megspékelhetjük egy kevés aszalt áfonyával is. Ha megtöltöttük, akkor göngyöljük fel és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg a felvert tojással.

1_222.jpg

3_122.jpg

2_171.jpg

4_95.jpg

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és kb 12-14 perc alatt süssük meg a croissant-okat. Ha szeretnénk, mandulapehellyel is megszórhatjuk: a sütőből majdnem teljesen kész állapotban szedjük ki a croit, kenjük meg a tészta tetejét tojással, majd szórjuk meg mandulával és tegyük vissza a sütőbe két-három percre. Azért javasolnám ezt a technikát, mert ha a teljes időn keresztül sül a mandula, akkor szénné fog égni.

5_47.jpg

Egy latte-val lekísérve az igazi :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr635805374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucía Pérez Romero de Rivera Pacheco 2014.07.30. 13:11:05

Kedves Fincsanindzsa! Mekkora kiszerelésű leveles tészta kell ehhez? :) Különgöző méretűek vannak a boltokban, nem tudom eldönteni. Előre is köszönöm a választ!

fincsanindzsa 2014.07.30. 14:59:06

@Lucía Pérez Romero de Rivera Pacheco: szia! Ez siman egy tekercses. Azt hiszem Tante Fannyt szoktam venni es abbol lehet 1 es 2 tekercseset kapni. Es a lenyeg, hogy eg tekercshez adtam meg a hozzavalok mennyiseget.
süti beállítások módosítása