Fincsa-nindzsa

Palacsinta, csak úgy egyszerűen

2014. február 20. - fincsanindzsa

Ha hazajövünk a családhoz, két szó tűnik el a szótárunkból: diéta és a nem kérek. Bármennyire is szorít egy bizonyos határidő, és bármennyire is jól haladunk hétköznap a fogyókúrával, sporttal, ezt a szülői gondviselés minden oldalon maximálisan hazavágja, nem kicsit, nagyon :) Pedig tudom, ellent is állhatnánk :) 

Múlt héten valahogy szóba került a téma, és mivel a hétvégén már megint buli lesz nálunk, ezért rendhagyó módon kitaláltuk, hogy az édesség most nem valami finom süti lesz, hanem palacsinta. Ugyanis a nyáron állati sok lekvárt főztünk és jó lenne, ha nem csak a dísze lenne a polcainknak. Tény és való, hogy palacsinta-sütésben nagyobb király nincs, mint a Férjem és az Öcsém, de most rám marad ez a feladat.

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz)

70dkg liszt
7 tojás
8dl tej
szóda
2tk. só
cukor ízlés szerint
2tk. olaj
reszelt citromhéj

A liszthez adjuk hozzá a tojást, apránként adagoljuk hozzá a tejet és a szódát (arányaiban a szóda legyen a kevesebb, mert úgy sokkal lágyabb lesz a tésztája), ízesítsük cukorral és sóval. És természetesen keverjük folyamatosan, amíg teljesen csomómentessé válik. Reszeljük bele citromhéjat is, és egy kevés olajat is adjunk hozzá, hogy ne ragadjon bele a serpenyőbe.

Hagyjuk állni a hűtőben egy fél órát, mielőtt kisütjük.

A palacsintasütőt forrósítsuk fel, majd egy csepp olajat öntsük az első néhány palacsinta elkészítéshez. Egy merőkanálnyi tésztát oszlassunk el egyenletesen, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.

1_95.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr94722604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása