Ezt a receptet még mindig nem sütöttem le, ezért anyukám tollaival ékeskedem :) Miért is ne, családban marad :) Kivételesen ez lesz az egyetlen süti a hétvégére, felrakom már szombaton, de a vasárnapi családi falatozáshoz lehet, hogy még jobban fog esni.
A sztori már régi, azonban változatlanul igaz:. A legutóbbi emlékem a sütiről, hogy jövök haza, anyukám mondja, hogy csinált valami finomságot. De mire hazaértem, addigra egy újabb adagot kellett csinálnia, mert két szelet maradt egy tepsinyi adagból.
Hozzávalók
4 tojás
36dkg kristálycukor
21dkg liszt
2ek. fahéj
1 kk. só
1kk.szódabikarbóna
1kk. sütőpor
12dkg darált dió
50dkg durvára reszelt répa
1.5dl olíva- vagy napraforgóolaj
A tojást keverjük habosra a cukorral, majd a további száraz hozzávalókat apránként adjuk hozzá a tojáskikeverthez.
A diót daráltjuk meg egy kis porcukorral, a répát almareszelőn reszeljük le. Fakanállal keverjük hozzá a diót és a répát a masszánkhoz.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát.
180 fokon süssük 5 percig, majd vegyük le a hőfokot 150 fokra. Tűpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Sülési idő kb 40-45 perc. A tetejére olvasztatunk csokit vagy tortabevonót is.