Fincsa-nindzsa

Répatorta

2014. február 21. - fincsanindzsa

Ezt a receptet még mindig nem sütöttem le, ezért anyukám tollaival ékeskedem :) Miért is ne, családban marad :) Kivételesen ez lesz az egyetlen süti a hétvégére, felrakom már szombaton, de a vasárnapi családi falatozáshoz lehet, hogy még jobban fog esni.

A sztori már régi, azonban változatlanul igaz:. A legutóbbi emlékem a sütiről, hogy jövök haza, anyukám mondja, hogy csinált valami finomságot. De mire hazaértem, addigra egy újabb adagot kellett csinálnia, mert két szelet maradt egy tepsinyi adagból.

Hozzávalók

4 tojás
36dkg kristálycukor
21dkg liszt
2ek. fahéj
1 kk. só
1kk.szódabikarbóna
1kk. sütőpor
12dkg darált dió
50dkg durvára reszelt répa
1.5dl olíva- vagy napraforgóolaj

1_62.jpg

A tojást keverjük habosra a cukorral, majd a további száraz hozzávalókat apránként adjuk hozzá a tojáskikeverthez.

A diót daráltjuk meg egy kis porcukorral, a répát almareszelőn reszeljük le. Fakanállal keverjük hozzá a diót és a répát a masszánkhoz.

2_42.jpg

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát.

180 fokon süssük 5 percig, majd vegyük le a hőfokot 150 fokra. Tűpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Sülési idő kb 40-45 perc. A tetejére olvasztatunk csokit vagy tortabevonót is.

3_20.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr714684495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása