Fincsa-nindzsa

Spenótos-fetás falafel

2014. március 08. - fincsanindzsa

Még mindig nem vagyok feltétlenül megbékélve a vega kajával, de néha találok valami jópofát, akkor összeütöm. Ennek a hatalmas előnye, hogy nagyon hamar megvan. És többnyire sikerélménnyel zárul. A mai macaronozás után erre nagy szükségem volt. Egy csicseriborsó alapú zöldségpogácsát sütöttem. Nagyon király lett.

Hozzávalók

300g friss spenótlevél
200g fetasajt
80g liszt
400g csicseriborsó

római kömény
zsemlemorzsa

A spenótot mossuk meg, egy lábosba tegyünk fel vizet forrni. Ha a sós víz felforrt, akkor néhány percre tegyük bele a spenótlevelet. Ha megfőtt, szedjük ki. Ha kézmelegre hűlt, nyomkodjuk ki a vizet belőle.

1_4.JPG

A fetasajtot daraboljuk fel, majd a spenóttal és a csicseriborsóval együtt botmixerrel zúzzuk darabosra. Ezután tegyük hozzá a lisztet, ízesítsük sóval és római köménnyel. Elsőre fura lehet ez az ízhatás, de könnyen meg lehet szokni.

Ha a krém összeállt, gyúrjunk belőle nagy gombócokat, majd zsemlemorzsába forgassuk bele, utána lapítsuk ki egy kicsit.

3_4.JPG

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és a nagy lángon – vagy villanytűzhelyen, a 10-es fokozatún 8-ason süssük a pogácsák mindkét oldalát aranybarnára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr314887136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phteven 2014.03.08. 23:59:03

Kár elrontani azt a finom spenótot és fetát.
süti beállítások módosítása