Még mindig nem vagyok leveses és hűen tartom magam a krémlevesekhez a továbbiakban is :) Most, hogy már beköszöntött a csodaszép tavasz, az eperszezon. A meggy és málnához hasonló villámlevest javaslom mára mert a hűs szellő ellenére piszok jó idő várható, ezért ne töltsük sok időt a konyhában :) Legalábbis merem remélni. Főleg ha tényleg csak rohansz és nincs időd bajlódni, ugyanis az eper tisztításával együtt a fogyasztásig összesen 15 percre van szükséged. Engem meggyőzött, annak ellenére, hogy imádok szöszmötölni a konyhában. :)
Hozzávalók
60dkg eper
250ml tejszín (1%-os cukortartalmú)
5dl tej
2ek. cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csomag főzés nélküli Gála vaníliás puding
túrós nudlikhoz:
25dkg túró
7-8dkg marcipán
2ek. búzadara
1 tojás
Az epret csumázzuk ki, és mossuk meg, vágjuk ketté majd dobjuk bele a turmixgépbe. Egy kevés tejet keverjünk ki a pudingporral, majd öntsük az eperre a maradék tejjel és tejszínnel együtt. Ha az eper nem elég édes, akkor rakjunk rá egy-két ek. cukrot, és a vaníliás cukrot. Majd turmixszoljuk össze. Ha túl sűrűnek találod egy picit tejet önts még hozzá.
A túrós-marcipános gombócokhoz a túrót villával összetörjük, belemorzsoljuk a marcipánt, hozzáadjuk a búzadarát és a tojást, majd homogén állagúra keverjük. Kb. 10-15 percig hagyjuk állni, hogy a búzadara megdagadjon. Közben rakjunk fel vizet forralni, egy csipetnyi sót és olajat öntsünk bele. Kiskanállal szaggassuk a forrásban levő vízbe, főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ekkor szűrjük le, hagyjuk kihűlni. Ha nem rohanunk, akkor az eperkrémlevesre merünk néhány nudlit, de a leves magában is kiváló.