Ez a blogbejegyzés már szerepelt nálam, kb. másfél éve, de annyira megkívántam, hogy ismét csinálni kellett. Ez a rossz a blogolásban, hogy kétszer ritkán esszük ugyanazt az ételt.
Ez egy nagyon egyszerű verziója az Óvári szeletnek, biztos mindenki másképp csinálja és lesznek javaslatai, amit szívesen fogadok. Nem igényel sok előkészületet, könnyed, akár krumplival, akár salátával fogyasztjuk. Húsimádók figyelmébe ajánlom :) Természetesen a mennyiség nem egy főre meghatározott adag.
Bár az eddigi legjobb Óvári szeletet a bándi Kakukk étteremben ettem. Ha arra jártok, próbáljátok ki. Isteni finom, és kiadós adag is egyben.
Hozzávalók
80-90kdg csirkemell
50-60dkg gomba
1 fej vöröshagyma
25-30dkg gépsonka
30dkg sajt
só
bors
A gombát pucoljuk meg és szeleteljük fel. A vöröshagymát pucolás után apróra kockázzuk. Kevés olajon fonnyasszuk meg, majd tegyük rá a gombát és pároljuk meg. Sóval és borssal fűszerezzük.
A húst én elő szoktam sütni, kb. 80-85%-osra. Ízlésünk szerint akár só-borssal, de ha valamilyen pikáns fűszerkeverékünk akad a konyhai polcon, használjuk bátran. Még Cipruson szereztem be tavaly olyan sülthús-, hal- és salátakeverékeket, melyek 10-14 féle fűszernövényt tartalmaznak. Az egyik legjobb vétel volt. A húst szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra és kevés olajon mindkét oldalát süssük meg. Hogy szép kérges legyen 2.5 percig süssük mindkét oldalát, így majdnem teljesen megsül. Ne mozgassuk és forgassuk sülés közben!
Ha elkészült a hús és a gomba, akkor a tepsiben helyezzük el a hússzeleteket, tegyünk rá egy-egy szelet gépsonkát, szórjunk rá gombát, majd reszeljük vagy szeleteljünk rá sajtot.
Ezt követően, 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.