Egy újabb ismétlés következik, de ezt nem fogjátok megbánni, szerintem. :) Nahát-nahát, egy újabb leves került a porondra. Valamikor tavasszal voltam a Chefparade sajtos kurzusán, ami a sajtkrémleves miatt volt számomra érdekes, ugyanis annyi receptet olvastam erre, de egyik sem bizonyult megfelelőnek. Azonban, mivel a kurzust Sanya tartotta, semmi kérdésem nem volt a sikerességét illetően. Így ha tehetitek, és találtok kurzust, akkor feltétlenül vegyetek részt rajta, nem fogjátok megbánni. A leves horror árú, ezért ha a barátaitokat akarjátok megvendégelni, ne ez legyen menü levese, hiszen a cheddart szinte aranyáron mérik, mármint a jó minőségűt.
Hozzávalók
20-20dkg cheddarsajt – fehér és sárga vegyesen
½ kaliforniai paprika – ¼ piros és ¼ zöld
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4ek. liszt
4dl tejszín
8-10dl húsalaplé
5dl tej
4ek. teavaj
só, bors
ízlés szerint chillipaprika
A vajat olvasszuk meg egy lábosban, majd ezen fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, valamint a hosszában vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát.
Mivel szinte sosem csinálok alaplevet, pedig már megfogadtam, hogy jégkockatartóban fogom lefagyasztani, és csak elő-előkapom szükség esetén, ezért még mindig a jó öreg húsleveskocka módszert alkalmazom. 2 kockát egy liter forró vízbe morzsolok és összefőzöm. Nálam egyelőre ez az alaplé.
Ha a paprika kellően lepirul, 2 evőkanál lisztet keverjünk hozzá gyors mozdulattal, majd öntsük bele a tejet és tejszínt, majd az alaplevet is apránként. Először csak 6-8 decit, majd ha kihűlt és úgy látjuk, hogy nagyon besűrűsödik, jöhet hozzá még az a maradék néhány deci is. Forraljuk fel a levest és közben ízesítsük is, valamint kezdjük el hozzáadni a felkockázott cheddarsajtot.
Ízesítsü! 1 ötujjas csipet só és borsőrlővel 3 őrlőnyi borsot adjunk hozzá. Ha szeretjük a csípős ízt, akkor egy chillit is belefőzhetünk. Ha kettévágjuk, és a magokat is benne hagyjuk, akkor még intenzívebb csípős ízt kapunk.
Mennyei! Egy beteljesült álom :)