Fincsa-nindzsa

Teriyaki csirkés quesadillas

2014. július 14. - fincsanindzsa

A hétvégén megkaptam az öcsémtől, hogy mi semmi normális kaját nem szoktunk enni, véleménye szerint. Ő ez alatt a rántott csirkét, paprikás krumplit és a magyaros érteleket értette. Ezek valahogy csak akkor kerülnek az asztalunkra, ha meglátogatjuk a szüleinket. Ezeket ők tudják a legfinomabban elkészíteni.

Cserébe, ha lemegyünk hozzájuk, mi is sütünk nekik mindenféle finomságot. Így volt ez legutóbb is. Már régóta szerettem volna nekik quesadillast sütni és végre hagyták magukat.

Hozzávalók (4fő részére):

30dkg csirkemell
teriyaki szósz
1 kaliforniai paprika
15-20dkg camembert sajt
8 tortilla lap

3_140.jpg

A csirkemellet kockázzuk fel, sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Ha már majdnem kész, öntsünk rá teriyaki szószt is.

1_245.jpg

 

Egy palacsintasütőben kezdjünk el megpirítani az egyik tortillalapot alacsony hőfokon, szeljünk rá vékony szelet sajtot, vékony csíkokban a paprikát, a csirkehús negyedét, ismét egy réteg sajtot és végül egy tortillalapot. Egy széles fejű lapáttal nyomkodjuk le alaposan, majd óvatosan fordítsuk meg, hogy a felső tortillalap is megpiruljon.

2_191.jpg

A sajtot mindig úgy helyezzük el a tésztán, hogy a peremére jusson a legtöbb, hiszen a sajt minősül a „ragasztóanyagnak”.

Forrón fogyasszuk, pizzavágóval negyedeljük el.

Természetesen, ha nem szeretitek a camembert sajtot, akkor ezt trappistával is helyettesíthetitek. Azt viszont reszeljétek le.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr836480027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása