Mint Amerikának Julia Child, nekünk Horváth Rozink van. És egyetlen egy háztartásból sem hiányozhat a Horváth Rozi féle szakácskönyv, a Biblia sem. És a rizsfelfújt, csak az ő receptje alapján az igazi, számomra legalábbis.
Hozzávalók
25dkg rizs
¾ liter tej
4dkg teavaj vagy margarin
8dkg kristálycukor
5dkg mazsola
½ citrom héja
4 tojás
só
zsír / teavaj (a tepsi kikenéséhez)
A rizst a tejben a cukor felével felforraljuk, és a tűzhely szélére húzzuk, amíg a szemek egészen meg nem duzzadnak. Vagy tegyük rá a fedőt, és kb. 20-30 perc alatt megdagadnak a rizsszemek. Maximum rázogassuk, mert kanállal össze fogjuk törni a szemeket.
Amíg a rizs hűl, a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A tojássárgáját a vajjal, a maradék cukorral és s citrom reszelt héjával elkeverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Majd a tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük a rizshez. Ne felejtsük el a mazsolát sem, ha szeretjük!
A tepsinket zsírral vagy teavajjal kenjük ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk bele a masszát. Ha sütőpapírt használunk, akkor ezt a mozdulatsort hagyjuk ki.
175 fokon 30-35 percig süssük, amíg aranybarna lesz.