Fincsa-nindzsa

Babapiskóta

2014. október 15. - fincsanindzsa

Ha szeretnénk a tartósítószert tartalmazó bolti finomságokat kiiktatni az étkezésünkből, és továbbra is szeretnénk mindenféle édességet készíteni, próbáljuk ki elsőként, hogyan is készül a házi babapiskóta. Amióta ezt a receptet hallottam, a tiramisuhoz (http://fincsa-nindzsa.blog.hu/2013/06/15/tiramisu_612) sem veszünk babapiskótát. Jóval időigényesebb (kb. 20 perc), hiszen meg kell várni, amíg megsül, de szerintem sokkal finomabb is. Fontos! Bár sok recept azt írja, kerüljön bele vaj, ezt mégsem ajánlom, mert abból már a dobostorta piskótája lesz.

Hozzávalók

4 tojás
120g liszt
120g porcukor

A tojásokat válaszuk szét, majd a sárgájához adjunk hozzá 40 gramm cukrot, és ezt fehéredésig keverjük.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Amikor a fehérje elkezd felhabosodni, apránként adjuk hozzá a maradék porcukrot (80 gramm). Akkor lesz jó, amikor a hab már megáll a keverőlapáton.

Egy kevés habot óvatosan keverjünk a felvert tojássárgájához, majd szépen adagoljuk hozzá a maradék habot is, és fakanállal – széles mozdulatokkal – keverjük össze. Ezután jöhet hozzá a liszt is, melyet belülről kifelé keverjünk össze.

1_67.JPG

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, közben béleljük ki a tepsit sütőpapírral, a tésztát töltsük bele egy habzsákba, majd kutyacsontokat formázva nyomjuk ki a tésztát. A kutyacsont effektust úgy érjük el a legkönnyebben, ha a babapiskóta két végére egy picit több tésztát nyomunk, a közepét pedig vékonyan húzzuk. Kb. 3-4 centi nagyságúra vagy tetszés szerinti méretre húzzuk és néhány centis távolságra helyezzük egymástól őket. A tetejét szórjuk meg porcukorral, mielőtt a sütőbe kerül.

2_49.JPG

A sütőnél figyeljünk arra, hogy ne legyen gőzös, mert akkor a sütink összeesik.

Kb. 10-12 perc alatt süssük készre.

3_31.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr265306715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása