Fincsa-nindzsa

Rakott káposzta

2014. november 11. - fincsanindzsa

Mivel a vasárnap a Szimpla piacon kezdődik általában, ezért jól feltankoltam mindenféle finomsággal az eheti menühöz.

Azonban most 100%ig nem vagyok megelégedve azzal, amit kaptam. A savanyú káposzta lehetett volna savanyúbb, a tejföl pedig kevésbé zsíros és krémes, így legközelebb másik pultból fogom megkóstolni, ahol isteni, de hosszú sor állt és nem volt türelmem kivárni.

Mivel a diéta alapja a változatosság, ezért mindenből igyekszem annyira kicsi adagot készíteni, hogy egyszer, maximum kétszer fogyasszunk belőle. Nehéz megszokni, de azért nem rossz ez így.

Hozzávalók

1 bögre jázminrizs
35dkg darált hús
1 közepes fej vöröshagyma
35dkg savanyú káposzta
3dl tejföl
csipetnyi só
vegeta

A rizst mérjük ki egy pohárban, és egy kevés olajon kezdjük el pirítani, amíg elkezd fehéredni. Majd öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizsünk mennyisége, ízesítsük vegetával és forraljuk fel. Forrástól számított néhány percen belül zárjuk el alatta a tűzhelyet, fedjük le és kb 15-20 perc alatt felduzzad. és fogyaszthatjuk is.

Közben a hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a húst, sózzuk meg és hirtelen, nagy lángon süssük meg.

A káposzta, ha túl savanyú nyomkodjuk ki 2-3szor, hogy elérjük a kellő ízt. Hát sajnos amit vettem egyszer sem kellett kinyomkodni. Bánatos is voltam.

Szedjünk elő egy kb 15x30-as méretű magas falú jénait, vagy amilyen edényt szeretnénk használni és kezdjük el a rétegezést. Arra figyeljünk, ha üvegedényt használunk, akkor hideg sütőbe tegyük be, és utána vegyük fel a hőfokot.

Terveim szerint 1-1 réteget terítettem volna le, azonban kicsit több lett, ezért még egyet el tudtam oszlatni.

Alulra mehet a rizs, rá a hús, majd tejföl kanalazva, utána pedig a savanyú káposzta. Aztán ha még mindig van alapanyag, akkor ismételjük meg, és tejföllel zárjuk.

Kb. 25-30 perc alatt süssük meg 175 fokra felmelegített sütőbe.

Ebből 4 adag készült.

1_42.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr855117637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása