Ahogy ezt már megszokhattátok, nagyon szeretem a különleges ételeket és mindig törekszem arra, hogy valamivel feldobjam a megszokottat. Palacsinta-párti vagyok, így a hagyományos pali mellett csináltam már ricottásat is áfonyával, és a most soron következő pedig aszalt áfonyás-joghurtos lett. A tésztája mennyei, és légies.
Nemrégiben érkezett hozzám egy felkérés, hogy a Monin szirupokkal készítsek süteményeket és mindenféle édességet. Így gondoltam egyet, és ezt is kiegészítettem a palacsintához illeszkedő ízvilággal.
Hozzávalók (vastagságtól függően 6-10 darab)
30dkg liszt
1tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
3 tojás
28dkg joghurt
4ek. tej
85g olvasztott vaj
2 reszelt alma
80g aszalt áfonya
2 pumpa Monin Apple Pie szirup
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót keverjük össze, a tojást válasszuk szét, a sárgáját keverjük a szárazanyagokhoz, a fehérjét verjük kemény habbá egy kevés porcukorral.
A vajat olvasszuk fel és a joghurttal együtt keverjük össze alaposan a többi hozzávalóval. Reszeljük le az almát, majd a felvert tojásfehérjével együtt nagy mozdulatokkal keverjük a tésztát homogénre, egy spatula segítségével. Végül szórjuk bele az áfonyát és adjuk hozzá a Monin szirupot is. Az állaga jóval sűrűbb lesz, mint a szokványos palacsintáé és sütéskor látni fogjuk, hogy akár 1,5 centi vastag is lehet.
Hagyjuk állni a tésztát egy 15-20 percig, majd egy kis serpenyőt (20centi átmérőjű) minden palacsinta sütése előtt olajozzunk be egy picit, hogy ne ragadjon oda a tésztánk. Süssük ízlés szerint a tészta mindkét oldalát, és vigyázzunk arra, hogy ne égessük meg, mert ez a hagyományos palacsintánál gyorsabban megég.
Én szeretem a nagyon édes ízeket, ezért meg kevés Monin Karamell sziruppal még nyakon öntöttem, de ha csak magában fogyasztjuk, még melegen, akkor fantasztikus lesz az élmény.
Utólag visszagondolva egy kevés vaníliafagyit is el tudnék hozzá viselni.