Fincsa-nindzsa

Gombás fasírt

2014. július 13. - fincsanindzsa

Nézhettek hülyének, bolond némbernek, de a kutyám is nagyon finom falatokat szokott időnként kapni a táp mellett. Számunkra ő ugyanolyan családtagnak minősül, mint ha gyerekünk lenne. Néhány hete szereztük meg a középfokú ügyességi vizsgát vele, természetesen jócskán 90%…

Tovább

Fetával és aszalt paradicsommal töltött csirkemell

Nem is olyan egyszerű egészségesen és változatosan étkezni, ezért az újabb fogások kitalálása mindig fejtörést okoz számomra. Mivel csirkemell és sajt mindig található otthon, ezért ezt szerettem volna csak megbolondítani. Van egy kedvenc „magvas” üzletem, ahol egy csomó féle aszalványt és magvakat…

Tovább

Avokádós rákkoktél

Mivel elég sok avokádó volt itthon, és már túlságosan is megpuhult, nem várhattam tovább, és valamit ki kellett találnom. Karácsonyra megkaptam a hőn áhított Larousse Gasztro enciklopédiát a férjemtől és mivel akkor elég töménynek tűnt, az F betűnél feladtam a tovább…

Tovább

Bagett - Fekete olívabogyóval

Nem is tudom, mi lenne velem, a világ végén a konyhától és a piacoktól elzárva. De hála istennek ez a veszély nem fenyeget engem. Mivel a boltok nem voltak nyitva, és nem volt otthon kenyerünk – ami nem akkora újdonság, de valahogy mindig akkor hiányzik, amikor nincs. Gondoltam csinálok finom kis…

Tovább

Lazacfilé pisztáciakéregben

Egyre többször kerülök alkotói válságba, és ezen többnyire nem segít már a receptes újságok átlapozása sem. Ezért taktikát kellett változtatnom, és aki szeret főzni, azoktól kezdtem el receptötleteket gyűjteni. Mivel a lazac az egyik nagy kedvencem, de nagyjából hasonlóan szoktuk elkészíteni, ezért…

Tovább
süti beállítások módosítása