Fincsa-nindzsa

Édesburgonya steak

2016. február 08. - fincsanindzsa

Időközönként frászt kapok a puhányságomtól. Néha bátran bevállalom az újabbnál újabb és izgisebbnél-izgisebb ételeket, de az édesburgonyát 3 év alatt egyszer sem próbáltam ki. Aztán néhány hete kipróbáltuk, azóta pedig függővé váltunk tőle. Otthoni mozizáshoz, vagy délutáni nasinak kifejezetten ajánlott.

Hozzávalók:

5-6 db édesburgonya 
olivaolaj
fűszerek ízlés szerint

Az édesburgonyát mossuk meg alaposan, ha kell egy körömkefével is dörzsöljük át alaposan. Vágjuk hosszában 3-4 darabba, mérettől függően. Sózzuk meg, és kísérletezzünk különféle főszerekkel, majdcsak kitaláljuk, melyik lesz számunkra a tuti befutó. Én csináltam már mediterrán, rozmaringos keverékekkel is, isteni volt mindegyik.

Alaposan fűszerezzük be, majd locsoljuk meg olivaolajjal.

1_93.JPG

Kinek milyen erős a sütője, 200-220 fokon süssük meg alaposan. Néha rázzuk meg a tepsit, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Ne várjunk csodát, vagy én voltam szimplán béna, de nem lett olyan ropogós, mint a hagyományos burgonya. A fűszeres részeknél egy enyhe kérget kap.

 

2_70.JPG

Csudafinom, főleg a sós-édes kombináció miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr268336170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melchy 2016.02.08. 22:17:10

Azért nem lesz olyan az édesburgonya mint a rendes krumpli mert ez batáta és nem krumplifajta.A sütőtök és a répa rokona. Nappal fejlődik a földben ellentétben a krumplival amely éjjel nő....Amúgy én is imádom a batátát.Le is reszelheted és piritott hagymával meg paradicsompürével fűszerekkel egy alternatív spagetti szósz is lehet.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.02.09. 00:18:53

A körömkefét a körmöd tisztítására kellett volna használnod, nem a batátára!

fincsanindzsa 2016.02.09. 14:35:34

@Melchy: jártam egy helyen, és ők igazán ropogósra sütötték, már-már olyan volt mint a rendes hasábburi, valamilyen fenséges steakfűszer-keverékkel "bundázva". Nagyon köszi a tippet, ezt feltétlenül ki fogom próbálni.

fincsanindzsa 2016.02.09. 14:39:42

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: köszönöm a felvetésed, igazán hasznos információ volt ez számomra :)

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.02.09. 15:06:44

@fincsanindzsa:
Tudok még ilyeneket, fogkefével, drótkefével (sünnel együtt), stb....
süti beállítások módosítása