Időközönként frászt kapok a puhányságomtól. Néha bátran bevállalom az újabbnál újabb és izgisebbnél-izgisebb ételeket, de az édesburgonyát 3 év alatt egyszer sem próbáltam ki. Aztán néhány hete kipróbáltuk, azóta pedig függővé váltunk tőle. Otthoni mozizáshoz, vagy délutáni nasinak kifejezetten ajánlott.
Hozzávalók:
5-6 db édesburgonya
olivaolaj
fűszerek ízlés szerint
Az édesburgonyát mossuk meg alaposan, ha kell egy körömkefével is dörzsöljük át alaposan. Vágjuk hosszában 3-4 darabba, mérettől függően. Sózzuk meg, és kísérletezzünk különféle főszerekkel, majdcsak kitaláljuk, melyik lesz számunkra a tuti befutó. Én csináltam már mediterrán, rozmaringos keverékekkel is, isteni volt mindegyik.
Alaposan fűszerezzük be, majd locsoljuk meg olivaolajjal.
Kinek milyen erős a sütője, 200-220 fokon süssük meg alaposan. Néha rázzuk meg a tepsit, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Ne várjunk csodát, vagy én voltam szimplán béna, de nem lett olyan ropogós, mint a hagyományos burgonya. A fűszeres részeknél egy enyhe kérget kap.
Csudafinom, főleg a sós-édes kombináció miatt.