Brownie, az örök nagy kedvenc. Pillanatok alatt összeállítható egy kis túlzással. Tegnap valami iszonyatosan finom, folyós közepűt ettünk, de nekem nem ilyen lesz, csak puha közepű.
Hozzávalók:
20dkg vaj (használhatsz teavajat is, ha nem szereted a margarint)
30dkg étcsoki (ha teheted vegyél jó minőségű belga csokipasztillát, ha nem, akkor a Boci is kiváló)
25dkg porcukor
5 tojás
1 ek. liszt
narancshéj, citromhéj, dió vagy mogyoró
A csokit és a vajat vízgőz fölött olvaszd meg, majd keverd bele a cukrot. Ha ezzel megvolnánk, vegyük le a vízgőzről, és hagyjuk hűlni egy kb 5 percet.
A tojásokat egyesével, fakanállal add a csokis-vajas-cukros masszához, már ismét vízgőz felett. Vigyázz, ne legyen a massza túl forró, mert nem túl jó a csokis rántotta. Ízlés szerint reszelhetsz bele citromhéjat, rakhatsz bele kandírozott narancsot, diót vagy mogyorót. Mivel főzésben a túlzások embere vagyok, legalább egy jó marék mogyoróval megkínálom a brownie-t. A hatás nem marad el :) Utolsó lépésként egy púpozott evőkanál lisztet keverj a tésztához, én legutóbb mandulalisztet használtam, szerintem ugyanolyan finom lett tőle.
Közben a sütőt melegítsd elő 175 fokra. Egy közepes méretű tepsit vagy kivajazol és lisztezel, vagy sütőpapírral kibéleled, - én az utóbbit szoktam alkalmazni – majd beleöntöd a már elkészült masszát. Körülbelül 40-45 percig süsd, addigra kellően átsül, a közepe nagyon puha lesz. Ha még túlságosan folyósnak íteled meg, tedd vissza 5-10percre. (Időnként nézz rá, mert ha túl puha, az sem jó) Ha letelt az idő, kapcsold le a sütőt, húzd ki a rácsot és hagyd kihűlni, mielőtt felfalnád.
Vaníliafagyival isteni, de magában is ellenállhatatlan :)