Fincsa-nindzsa

Szórt rétes

2016. június 19. - fincsanindzsa

Az egyik kedvenc és roppant könnyen összedobható receptem-desszertem, ami az igazi jolly joker: legyen szülinap, traccsparti a csajokkal, vagy egy sütögetés, mindig megállja a helyét. Díjnyertes és kb. 10-15 perc kell az összeállításához, semmi több.

Hozzávalók

30dlg liszt
20 dkg porcukor
½ sütőpor
15dkg vaj
50 dkg túró
1 tejföl
mazsola
vaníliás cukor
5 kanál kristálycukor
4 dl tej
4 tojás

30dkg lisztet, 20dkg porcukrot és 1/2 sütőport összekeverjük, majd elfelezzük, és a kivajazott tepsibe öntjük a felét. Majd külön 50dkg túrót 1 tejföllel, mazsolával (kihagyható, ha nem szeretjük), vaníliás cukorral, 5 ek. kristálycukorral összekeverjük, majd a lisztes alapra szórjuk rá. Ha ez is megvan, akkor mehet rá a lisztes mix másik fele.  a 4 tojás sárgáját habosra verjük, majd hozzákeverjük a 4 dl tejet, közben a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Majd ha ezzel a lépéssel végeztünk, akkor óvatosan belekeverjük a fehérjét a tejes tojásba. Ezt merőkanállal rámerjük a tepsibe, hogy minden lisztes részt elfedjen. Ha készen vagyunk vele, a tepsi kivajazásából maradt 10-13dkg vajat apró darabokban vagdossuk az elkészült sütinkre.

Sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt sütjük készre, amíg a teteje aranybarnára sül. Ha kihűlt porcukorral szórjuk meg a tetejét. 

1_6.jpg2_3.jpg3_1.jpg




4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr514574514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása