Állati fáradt vagyok, de ennek még a héten ki kell kerülnie, mert úszni fogok a sok-sok bejegyzéssel. Több clean muffint kipróbáltam már, azonban nem igazán ízlett egyik sem. Ugyanis a gluténmentes lisztek teljesen másképp viselkednek, mint a fehérliszt. A kókuszliszttől komolyan majd megfulladtam és azt a muffint tényleg csak frissen és egy kancsó vízzel bekészítve lehetett megenni. Viszont a fehérjeporos történetek mindig is mozgatták a fantáziám, és sütöttem is vele néhány hónappal ezelőtt, de jól elkevertem a receptjét, így most újra kikísérleteztem a tutit.
Adott volt, hogy valamilyen túrósat szeretnék sütni. Először csak túrómuffinban gondolkoztam, aztán így lett belőle a túrórudi utánzat.
Hozzávalók (kb. 12-14 darabhoz)
Tészta:
3 tojás + 1 fehérje
2ek. kókuszolaj
1,5 dl tej
2 ek. zabpehelyliszt
50g csokis fehérjepor
2 ek. kakaópor
1 csomag sütőpor
3 ek. eritrit
Töltelék:
30dkg túró
1 tojás
1ek eritrit
1 reszelt citrom héja
A tojásokat kettéválasztjuk, a tészta sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal és a szárazanyagokkal, és a tejjel. Robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Verjük kemény habbá a fehérjét és óvatosan forgassuk össze a más csokis alappal.
A túrót villával törjük össze, keverjük hozzá a tojás sárgáját és a fehérjét verjük fel külön. A keményre vert fehérjét forgassuk össze a túróval, ízesítsük cukorral, reszeljünk bele citromhéjat.
Én szilikon muffinformákat szeretek használni, mert csak ki kell fordítani belőle az elkészült sütit és mosogatás után újra használhatjuk.
Minden egyes forma aljára tegyünk egy-másfél evőkanálnyi csokis tésztát, rétegezzünk rá a túrósból, majd záró akkordként ismét a csokis tészta következzen.
Nekem 12 vagy 14 készült ebből a mennyiségből.
180 fokosra melegítsük elő a sütőt és kb 10-12 perc alatt süssük készre. Tovább ne, mert hamar kiszárad.