Fincsa-nindzsa

Spenótos-camembert sajtos polentaszuflé

2016. augusztus 12. - fincsanindzsa

Szerencsétlen pasim, amikor 100%osan tartom a GM diétát, igazán sajnálom. Egy ideig hősiesen tűrte, hogy mindenfélét kotyvasztok, aztán megelégelte és kifakadt: akkor néztelek ki csajomnak, amikor Fincsa még normális kajákat készített. Nem ebbe a kajádba szerettem bele. Ez volt az a pillanat, amikor megfogadtam, innentől fogva, ő teljesen hétköznapi ételeket fog kapni, magamon meg tesztelem tovább ezeket a finomságokat. Mert bizony én szeretem, és puliszkát még sosem ettem, így spéci verzióban, de megkóstoltam.

Hozzávalók (kb. 12 darab)

15 dkg fagyasztott leveles spenót
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
5dkg teavaj
1 fej vöröshagyma
3 dl tej
12 dkg polenta (kukoricadara)
4 tojás 
10 dkg camembert sajt
5-6 dkg füstölt lazac
só, bors

8_11.JPG

A spenótleveleket egy kevés olajon pár perc alatt megfuttatjuk, zúzzuk bele a fokhagymát, adjunk hozzá egy csepp sót és egy csipetnyi szerecsendiót is. 

1_112.JPG

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk fel és forró teavajon pirítsuk üvegesre, így sokkal finomabb lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a tejet és forraljuk fel, folyamatos kevergetés mellett, nehogy leégjen. Ahogy a tejbegrízt is szoktuk csinálni, adjuk hozzá a kukoricadarát és további kevergetés mellett főzzük sűrűre. Nem referenciaérték a tejbedara, ugyanis valaki folyósra, míg én betonkeménységűre főzöm, így maradjunk egy közepesen sűrű állagnál.

2_89.JPG

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá, amíg a tejbe-kukoricadaránk hűl. Ha a polenta már langyos, keverjük hozzá robotgéppel a tojássárgáját, ezután a tojásos-kukoricadarás keveréket a tojáshabbal keverjük össze. Végül, ha igényli, sózzuk meg, adjunk hozzá szerecsendiót, vágjuk kisebb darabokra a camembert sajtot és forgassuk össze alaposan. 

3_65.JPG

4_44.JPG

Utolsó lépésként a megfonnyasztott spenótot is keverjük hozzá, de ezt már fakanállal. 

5_30.JPG

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, az aljába tegyünk egy vízzel teli edényt - szufléknál, muffinoknál a tésztával csodát tesz és sokkal lágyabb lesz. A szufléformákat vajazzuk ki alaposan, majd a forma 3/4 részéig kanalazzunk bele az elkészült alapból. Mivel imádom a lazacot, ezért néhány adagba csipkedtem füstölt lazacot is, igazán feldobta.

Végül kb. 18-20 perc alatt süssük aranybarnára. Ne szárítsuk ki, mert akkor csak a kidobós játékunk szuper kelléke lehet.

7_15.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr479302356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása