Ez egy ilyen barackos hétre sikeredett. Mindenféle finomságot készítettem belőle. Ismét belendültem :)
Ehhez a recepthez nem adok igazán mértékegységeket, mert mindenki ízlése szerint halmozza meg a rétest finomságokkal. Mivel a szilvával kicsit befürödtem és egy nap alatt megmozdult a szilva fele, ezért kénytelen voltam egy alternatív megoldással élni: barackos-diós rétest is sütöttem.
Hozzávalók
2 csomag réteslap (Tante Fanny)
25dkg dió
porcukor
2-4 barack
20-30dkg szilva
Aki bátor, az készítse el maga a rétes tésztát :) Én most ezzel a lehetőséggel nem kívántam élni. Ez a süti tényleg azoknak való, akik az egész napi robotolás után szeretnének kb. 10 perc időráfordítással valami finomat varázsolni.
A diót nehány kanál porcukorral daráljunk össze, majd osszuk két felé.
A réteslapot hintsük meg a cukros dióval, és oszlassuk egy rajta a kis kockákra vágott barackot, valamint a kimagozott, néhány darabba vágott szilvát. (1-1 rudat ízesítsünk a különféle gyümölcsökkel)
Óvatosan tekerjük fel, zárjuk le a végeit, hogy ne folyjon ki az összes töltelék, amíg sül. A réteslapok tetejét kenjük meg tojással, hogy szép színe legyen a tésztának.
A rétest 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Szigorúan langyosan, vagy teljesen kihűlten fogyasszuk.