Annyira régen nem ettem már sóskát, hogy ma ha törik, ha szakad, ha leszakad a plafon, sztrájk tör ki, akkor is megfőztem volna. Már évek óta nem ettem, mert egyszer nagyon rosszul sikerült és utána valahogy nem kívántam. Rájöttem a probléma forrására: nem Iglo-t vettem. De ez a mai, mennyeire sikerült. Finom tört burgonyával. Hmmm.
Hozzávalók (2 fő részére)
1 mirelit sóska
 2ek. rizsliszt
 1ek. kókuszzsír / olaj
 2ek. tejföl
 2ek. eritrit
 tej ízlés szerint
A kókuszzsírt /olajat felhevítjük, majd a mirelit sóskát megpirítjuk rajta, amíg teljesen fel nem olvad. Utána két kanál lisztet adjunk hozzá, keverjük hozzá az eritritet és a tejfölt is. Majd ízlés szerint öntsük fel tejjel is és forraljuk fel. (Természetesen lehet ezt olajjal, kristálycukorral és fehér liszttel is készíteni, csak ha ehet törekszem az egészségesebb alapanyagok használatára)
Feltétként főzhetünk rá tojást, vagy burgonyát is. Számomra ez az igazán tuti párosítás.

 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                