Imádom a szuflékat és a májból most kivételesen nem akartam resztelt májat, vagy baconbe tekert verziót készíteni, így gondoltam, legyen, próbáljunk ki valami újat. Frissen sülve olyan íze van mint a májgaluskaleves galuskájának, nekem bejött, bár a megfelelő köretet még nem sikerült kitalálnom mellé.
Hozzávalók (2 személy részére)
30dkg csirkemáj
3 tojás
só, bors, majoranna
1 közepes fej vöröshagyma
A tojást válasszuk ketté, a sárgáját adjuk a májhoz a fűszerekkel együtt, a fehérjét pedig verjük kemény habbá. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és pirítsuk meg egy kevés zsíron.
A májat botmixerrel pürésítsük, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert fehérjét. A szufléformákat 3/4-ig töltsük.
A sütőt melegítsük elő 200 fokosra, és az alsó rekeszbe tegyünk egy edényben vizet, ami a folyamatos párát biztosítja a szuflénak, amíg megsül. Ez kb 20-30 perc, a sütő erősségétől függően.
Amikor kiszedjük a sütőből, egy vajazókéssel válasszuk el az edénytől a szuflét, de mielőtt kiszedjük, hagyjuk hűlni kb. 10 percen keresztül, így egészben, mindenféle sérülés nélkül tudjuk kifordítani.