Én azon szerencsés gyermekek közé tartoztam - a szüleim nagy örömére - aki a tök- és kelkáposztafőzeléken és a kedvenc mamám által alaposan megutáltatott tojáslevesen kívül mindent megevett. Sőt! A spenót és a sóska a mai napig hatalmas kedvenceim. Mostanában baromi sok húst ettem és volt egy időszak, amikor tehermentesítettem tőle a szervezetem, de ezt sem lehet mindig salátával. Aztán eszembe jutott a jolly joker: a főzelék, ami nem hüvelyesekből készül (bab, borsó stb.), mert azt bármennyire is imádom, a szervezetem nem tolerálja.
Hozzávalók (továbbra is egy főre, mégha karcsúnak is tűnik)
300g mirelit spenót
2-2.5dl tej
1 gerezd fokhagyma
14dkg csirkecomb vagy a klasszik virslis megoldás
só, bors
Persze egész adagot készítettem, hiszen ki az az ütődött, aki fél doboz spenótnak áll neki?! Otthon a családom még ezen is sírva röhögne, hiszen öcsém képes egymagában felfalni egy nagy fazéknyit belőle.
Ez is egy újabb könnyen elkészthető kaja. Az éves során elhagytam belőle a zsemlét, de őszintén? Egy cseppet sem hiányzik.
Felforraljuk a parajkrémet, nyomjuk bele a fokhagymát, keverjük hozzá a tejet és ízesítsük kedvünk szerint, sóval és borssal.
Sokat vacilláltam rajta, vajon virslit süssek-e rá, vagy csirkecombot és végül az utóbbi nyert, mert tudtam, hogy a mai zsírbevitelem nem elegendő a kisimult idegekhez. Szerintem ennél jobb ötletet nem is találhattam volna ki, mert nagyon feldobja az ízét.