Régebben magam főztem a fagyit, de mostanában rákaptam nagyon, és nem győzném elkészíteni. Az Aldinak és a Lidlnek is van nagyon fincsi - szerintem - bourbon vanília fagyija, 2,5 literes kiszerelésben.
A boldog békeidőkben, azaz nyáron, nagy bögrével toltuk a filmezés közben, beleszelve egy barackot és minden réteg közé csokiszószt öntöttünk, hogy belefulladjunk. Na most ezen a hedonista megközelítésen változtattam és csak úrilányos mennyiségeket kanalazgatok.
A nyáron kaptam egy szuper fülest. Méghozzá azt, hogy a vaníliafagyihoz kiválóan illik a bazsalikom. A friss. Tépkedve. Persze ezt nekem ki is kellett próbálnom. Szerintem fantasztikus. Ezt talán még egy kis eperlekvárral fejelném meg. Ehelyett most előkaptam a fagyasztóból a cseresznye-meggy kombót, amit vészhelyzet esetére, vagy pitéhez tartgattam.
Hozzávalók
2 gombóc fagyi
3-4 levél bazsalikom
70g cseresznye-meggy
Fagyasztót kinyit. Kipakolja a hozzávalókat. Összetépkedik a bazsalikomot. Majd az ágyba fekve kényelmesen elkanalazza. Nem a bazsalimot, hanem a fagyit. A kutyát kizárja az erkélyre, hogy ne zavarja meg a nyugalmát és elkerülje az újabb nyáltócsák keletkezését.