"Rettegtem" attól, milyen lesz az élet sajt nélkül, hiszen a tojás és a sajt közel mindennapi szereplője volt az életemnek. Méghozzá a kifejezetten jó minőségű termelői sajtból, amiről a várthoz képest, egészen könnyen le tudtam mondani.
Talán a sajt volt az első, amire helyettesítőt kerestem és szerintem azóta sem történt ilyesmi. Nagyon szuper bloggereket találtam külföldön és ez indított el azon a vonalon, hogy a sörélesztőpelyhen túl is van alternatíva a parmezánra, ugyanis nekem a sörélesztőpehely egyáltalán nem ízlik.
Így állt össze az alábbi recept is, ami jó sokáig elég lesz :)
Hozzávalók:
15 dkg natúr kesudió
4 ek. sörélesztőpehely (kb. 60g)
só és fokhagymasó (ízlés szerint)
Az összes hozzávalót az aprítóba helyezem - fontos szerintem, hogy nagyteljesítményű gépet szerezzetek be, mert az alacsony teljesítményűek nem fogják szép apróra darálni sem a kesut, de a szezámmagot meg végképp nem.
De vissza a recepthez, mert megint elkalandoztam!
Az alkatrészeket az aprítóba helyezem és finomra darálom vele.
Ha nem elég sós a hatás, akkor ízesítsetek utána egy picit.
Hűtőben 3-4 hétig is eltárolható - ha egyáltalán ennyi idő alatt nem pusztítanátok el.