Fincsa-nindzsa

Eperszezon - 2. fejezet - Edzés előtti "joghurt"

2020. június 19. - fincsanindzsa

Az elmúlt évek alatt nem változtattam túl sokat a reggelizési szokásaimon. 2-3 tojás, hagyma és az egyebek. Amióta nem a tojásos reggeleket indítom, nincs még meg az állandóság, csak kóstolgatok mindent. 

A visszatérő elem a hajdinapehely, mert nem kell vele sokat vacakolni. Ha már előkerült a turmixgép, úgy gondoltam, hogy a szokásos hajdinapelyhet, fehérjeport és epret egy picit felturbózom.

Hozzávalók (egy kínkeservesen nagy adagra)

1 banán
10dkg eper
1 adag fehérjepor
50g hajdinapehely
2 deci cukrozatlan mandulatej

Kalória: 454
Fehérje: 29.4g
Zsír: 6.3g
Szénhidrát: 74.3g

img_3022.jpg

Normál esetben a banánt és a mandulatejet is kihagyom, de ma nem tudtam ellent mondani kísértésnek. Nagyon finom és rettentően laktató, picit ropogós a durvára aprított hajdinapehely miatt. Ha őszinte akarok lenni, akkor az utolsó decit a kutya ette meg, mert nem bírtam vele. Nem lett kajakómám tőle, nem nehezedtem el, de tény és való, hogy jó sokáig erőt biztosított számomra.

Masinától független, vágjuk kisebb darabokra a gyümölcsöt és az összes összetevőt öntsük a turmixgépbe és alaposan dolgozzuk el.

Egyetlen teendőnk maradt már csak: fogunk egy nagy müzlistálat és egy kanalat, ha van teraszunk, akkor csücsüljünk ki egy reggeli békés falatozásra.

 

Ha még több epres tartalmat szeretnél látni, látogasd meg ezt a bejegyzést is:
https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/06/18/eperszezon_1_fejezet_a_smoothie

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr2815886482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása