Rizses babburger

2020. július 29. - fincsanindzsa

Valahogy még mindig nem teljesen kerek ez a vegánság és a hüvelyesekkel sok bajom van 9 hét után is. Kivétel akkor, ha pürésítem, de mégsem lehet mindent úgy enni mint a fogatlan öregasszonyok! Arra jöttem rá, hogy alapvetően nem a hús íze hiányzik, hanem a fűszerezés, így ezzel tökéletesen lehet…

Tovább

Földimogyoróvaj

A földimogyoróvaj, kifejezetten a ropogós verzió, népszerű vendég nálunk. Brownieba, nutellával, bárhogy végzetes. Egyszer lemértem, hogy egy-egy kiskanálnyi nutellát és hozzá az egységnyi mennyiségű földimogyoróvajat becuppantom, mennyi felesleges kalóriát viszek be. Emlékeim szerint ez a kombó 120…

Tovább

Egy maréknyi pisztácia

Ha croissant, ha fagyi, ha olajos magvak, akkor a legkedvesebb számomra a pisztácia. Krém formájában 5 évvel ezelőtt találkoztam vele egy német áruházláncban. Azóta se tudom kiverni a fejemből azt a selymes és sűrű nyalánkságot. A napokban meglátjátok hogy a mag-vaj láz picit beszippantott és…

Tovább

A magyar lencsefőzelék és az indiai fűszerek találkozása

Most már mondhatom, hogy elég "régóta" nem eszem ahhoz húst, hogy kialakuljon az új kis étrendem, ízvilágom, amitől a szívem hevesebben ver. Szentül meg voltam győződve, hogy a vöröslencse és a bab lesznek az országos cimboráim, de a vöröslencséhez hozzá se nyúltam az elmúlt 1,5 hónap alatt, a…

Tovább

Szendvicskrém tofuból kezdőknek

Reggelire egy új szokást vezettem be. Mindig van otthon legalább két, de inkább háromféle krém, amit a pufirizsre lehet kenni. Humuszt minden héten csinálok, mert az megunhatatlan. A héten csináltam avokádó- és padlizsánkrémet is, azonban ez a tofu elkezdte piszkálni a fantáziám. Néhány területen…

Tovább

Tabbouleh, avagy végy sok petrezselymet

Nyáron Dóri barátnőmmel kitaláltuk, hogy kedd esténként FoodXpedition-t tartunk, melynek keretein belül, minden kedden más-más nemzet konyháját próbáljuk ki. Ő hosszú évekig élt külföldön, így olyan ízvilággal ismertetett meg, amivel sosem mertem volna próbálkozni. Egyik este egy szír étteremben…

Tovább