Tavaly volt az első alkalom, hogy felnőttként ismét a rebarbara közelébe merészkedtem, méghozzá az eper lekvárt kínáltam meg vele, bár szerintem nem elegendővel.
Van nekem egy kedves szomszédom, Judit, aki mindig besegít, ha el kell pusztítani a sütijeim, azonban múlt héten belefutottam a saját csapdámba. Nemcsak, hogy vittem neki a galette-ből, hanem cserébe az anyósa csodálatos rebarbara pitéjéből javasolt egy kis kóstolót, ami annyira ízlett, hogy tegnap én is elkészítettem.
Vettem hozzá egy nagyjából egyszemélyes piteformát a Pepcoban - beosztottam, így kétszer tudtam belőle enni, de Nektek a teljes adag receptjét adom meg , amivel kényelmesen jól lakhat egy néhány fős család.
Hozzávalók
A töltelékhez:
50dkg rebarbara
4-5 ek víz
2-3 ek. eritrit
A tésztához:
18dkg liszt
11dkg teavaj / vegán margarin
11dkg barnacukor
Első lépésként pucoljuk meg. rebarbarát és vágjunk belőle 2-3 centis darabokat, majd egy lábosban főzzük puhára a vízzel és a barnacukorral.
A tésztát én csak az utolsó pillanatban dolgoztam össze, amikor már a rebarbarát a piteforma aljába tettem. Jéghideg vajjal dolgozzunk és gyorsan morzsoljuk össze a tésztát, amit a rebarbara tetejére kell szórnunk.
180 fokos sütőben annyi idő alatt sütöttem készre, amíg a teteje aranybarnára váltott.