Halvány fogalmam sincs, hogy ezt a sütit máshol készítik-e, de ez nálunk az elmúlt közel 60 évben sem ment ki a divatból. Ugyanis nemcsak anyukám, hanem a nagyim is ezt sütötte. Anyum azt a kézi húsdarálót használja hozzá, amit 40 éve nászajándékként kaptak. No de megnyugtatok mindenkit, nem a húsdaráló fejjel készül a süti, hanem van hozzá egy speckó fej, amilyen formában kijön a húsdarálóba tömködött tészta és ízlésünknek megfelelően méretre vághatjuk.
Édesanyám azt mondta, ha nincs ilyen gépetek, akkor ne süssétek meg, helyette csináljatok egy f@sza cseh linzertésztát, amit univerzális tésztának hívnak. (Ezt is előkeresem majd)
Hozzávalók
60dkg liszt
25dkg porcukor
25dkg zsír
1/2 sütőpor
10dkg kókuszreszelék
tej (épp csak annyit, hogy összeálljon a tészta)
A tésztát gyúrjuk össze, minél hidegebb legyen és minél gyorsabb mozdulatokkal, hogy ne puhuljon meg, majd a húsdarálóval tetszőleges hosszúságú és mintázató tésztadarabokat vágjunk, helyezzük kb 1 centi távolságra egymástól a tepsiben és 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt süssük meg.
(A legjobb ezekben a sütikben, hogy 2-3 félét be tudsz gyúrni és folyamatosan sütheted is, mert ugyanazon a hőfokon sül az összes.