Srácok! El lehet rugaszkodni a csirke-rizs kombótól is!
Íme a lazac erre az élő példa. Lehet, hogy egy cseppet magasabb a zsírtartalma, de én még mindig szívesebben nyúlok hozzá, mint a csirkemellhez. És ti?
Nem írok mennyiségeket. Vegyetek egy jó nagy darab lazacot. Ha szeretnétek, vágjátok 15-20 dekás szeletekre, de én most egyben sütöttem meg, mert kb. 30-35 dekás volt.
A sütőt bedurrantjuk 175 fokra, addig a lazacot sózzuk-borsuzzuk, bőrével lefelé letesszük a sütőpapírral kibélelt tepsinkbe.
Egy fej fokhagymát félbe vágunk - isteni krémes lesz ha megsül - a lazacra pedig márványsajtot szelünk és így sütjük ropogósra. ( a fokhagyma szeletekről majd elfeledkeztem, ajajaj!
Ehetünk hozzá paradicsomsalátát, vagy szimplán csak sült krumplit vagy parázs burgonyát. Nagyjából összesen 4 percet tölthettem az előkészületekkel és a tálalással.
Szóval, pasik, mert ez most nektek szól! Ki süti meg utánam?