Fincsa-nindzsa

Pesto és a pesto-s tészta koktélparadicsommal

2014. június 20. - fincsanindzsa

Nagyon régóta készülök egy igazi olasz ruccola pesto-t ksézíteni, de tanácstalan voltam milyen recept alapján készítsem. Mivel a volt kolleganőmnek volt egy olasz séf pasija, ezért a bombabiztos receptet tőlük kaptam. Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését.

Hozzávalók

160g ruccola
5-6ek. olivaolaj
2-3 marék fenyőmag vagy dió vagy vegyesen
2-3ek. reszelt parmezán
2-4 gerezd fokhagyma

5_54.jpg

Egyet jegyezzünk meg, a pesto készítésénél ne essünk túlzásba. Inkább egyszerre kisebb mennyiségeket adjunk a pesto-hoz, és ha nem bizonyul elegendőnek, akkor adagoljuk hozzá folyamatában a plusz hozzávalókat.

1_240.jpg

A ruccolát mossuk meg a alaposan és salátacentrifugával alaposan pörgessük ki belőle a vizet.

Szedjük elő az aprítót és a botmixert is. A ruccolához adjuk hozzá a parmezánt, első körben 1-1 marék fenyőmagot és diót, fokhagymából is csak két gerezdet. Ha tehetjük ne kínai fokhagymát vegyünk, mert annak sokkal csípősebb és intenzívebb az íze, a pestoban pedig nem jó, ha csak a fokhagymaízt érezzük ki. Ha szükséges, sózzuk meg. Az oliváról se feledkezzünk meg.

2_186.jpg

3_135.jpg

Először aprítóban rusztikusra daráljuk össze az alapanyagokat. Majd egy edénybe kiöntve, botmixerrel pépesítsük a pesto-szószt. Hagyjuk egy 20-30 percet állni, hogy az ízek elkezdjenek összeérni és ha még hiányérzetünk van, igényel plusz sót, fokhagymát, vagy fenyőmagot / diót, akkor adjunk hozzá egy keveset.

4_103.jpg

Én a legjobban a pesto-s pirítóst, vagy a pesto-s koktélparadicsomos pennét / tagliatellét szeretem elkészíteni belőle.

Pesto-s tészta:

Mivel kicsit sós a pesto, a pesto-s penne ízét tompítja a koktélpari édessége. Ezt természetesen parmezánnal és fenyőmaggal szórjuk meg és melegen fogyasszuk.

Mostanában frissen szoktam kifőzni a tésztát hozzá és a pennéből / tagliatelléből 2 főre, étvágytól függően 5-6 marék tészta szükséges. A tészta vizét csak akkor sózzuk meg, ha már forr, sőt olajra sem lesz szükségünk. És amikor leöntjük a kész tésztáról a vizet – a zacskóra írt főzési idő után, nem tovább – akkor egy csepp vizet hagyjunk a tésztán, mert sokkal jobb lesz az állaga, ha a nem teljesen száraz tésztához keverjük a pesto-t.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr646303485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása