A hal elmaradhatatlan része az étkezésemnek. Néha kifogyok az ötletekből, hogyan is lehetne feldobni a szokásos citromlé és só helyett, így most zöldfűszeres ágyon sütöttem.
Hozzávalók:
40dkg lazac
1 citrom
4 gerezd fokhagyma
kakukkfű
zsálya
petrezselyem
só
bors
A lazacot vágjuk kisebb filékre és és szálkátlanítsuk ki mielőtt megsütnénk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, egy csepp olajat is kenhetünk rá.
Aprítsuk fel a petrezselymet, tépkedjünk kakukkfüvet és zsályaleveleket is, a citromot vágjuk karikákra, a fokhagymát pedig pucoljuk meg és egyben dobjuk a zöldfűszerekre. A lazacszeleteket fektessük rá, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg.
Miután megsült, a lazac bőrét még forrón húzzuk le, mert így minimális a „húsveszteség”. És a kiskutyámnak ez a kánaán időszaka, ugyanis a bőr minden esetben az övé.