Fincsa-nindzsa

Csirkemáj szuflé

2016. október 28. - fincsanindzsa

Imádom a szuflékat és a májból most kivételesen nem akartam resztelt májat, vagy baconbe tekert verziót készíteni, így gondoltam, legyen, próbáljunk ki valami újat. Frissen sülve olyan íze van mint a májgaluskaleves galuskájának, nekem bejött, bár a megfelelő köretet még nem sikerült kitalálnom mellé.

Hozzávalók (2 személy részére)

30dkg csirkemáj
3 tojás
só, bors, majoranna
1 közepes fej vöröshagyma

3_67.JPG

A tojást válasszuk ketté, a sárgáját adjuk a májhoz a fűszerekkel együtt, a fehérjét pedig verjük kemény habbá. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és pirítsuk meg egy kevés zsíron.

A májat botmixerrel pürésítsük, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert fehérjét. A szufléformákat 3/4-ig töltsük.

1_115.JPG

2_92.JPG

A sütőt melegítsük elő 200 fokosra, és az alsó rekeszbe tegyünk egy edényben vizet, ami a folyamatos párát biztosítja a szuflénak, amíg megsül. Ez kb 20-30 perc, a sütő erősségétől függően.

Amikor kiszedjük a sütőből, egy vajazókéssel válasszuk el az edénytől a szuflét, de mielőtt kiszedjük, hagyjuk hűlni kb. 10 percen keresztül, így egészben, mindenféle sérülés nélkül tudjuk kifordítani.

4_46.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr1311833285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása