Nem is gondoltam, mennyire egyszerűen helyettesíthető a hús. Viszont az is érdekes, hogy mennyi pörkölt alapú ragut fogyasztanak a vegánok. Majd valami tejszínes cuccot is ki fogok találni, mert kezdek telítődni ettől a sok paradicsomos, édes íztől. Azt is élvezem a növényi alapú életmódban, hogy gyorsan elkészülnek az ételek. Szerintem ezzel nem töltöttem többet, mint fél óra.
Hozzávalók (2-4 adag)
10-15dkg csicseriborsó (száraz)
1 konzerv paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek. olivaolaj
só, (chilli / harissa)
Aglio Olio fűszerkeverék a Fűszerésztől
opcionális: a vöröslencse raguból, ha marad: https://fincsa-nindzsa.blog.hu/2020/06/02/voroslencse_porkolt
koriander díszítésképpen. Ha ezt nem főzitek hozzá, akkor 15-20 deka csicseriborsót áztassatok be.
Kalória / adag: 233
Fehérje: 9.2g
Zsír: 8.9g
Szénhidrát: 24.8
A csicseriborsót előző este áztassuk be és tegyünk a vízbe egy csepp szódabikarbónát. Ettől puhább lesz és meggátolja a felfújódást is.
A beáztatott csicseriborsót főzzük meg, ismételten egy csepp szódabikarbóna kíséretében.
Közben pirítsuk üvegesre a vöröshagymát olivaolajon, szeleteljük hozzá a fokhagymát. A konzervet a csicseriborsóval együtt öntsük a serpenyőbe és főzzük meg. Én akkor szeretem, ha sűrűbb, krémesebb állagú szószt kapunk.
Mivel maradt a vöröslencse-raguból, ezért ezt hozzáadtam a már majdnem kész főételhez. A lencsés ragu citrusos-harissás íze teljesen feldobta a "pörköltet".
Fogyasztási javaslat:
Kuszkuszt főztem mellé, de rizzsel is kiváló párosítás. (A kuszkuszt nagyon egyszerű elkészíteni: egy decinyi kuszkusz forró vízze öntsünk nyakon és úgy lepje el, hogy két centinyi plusz víz legyen rajta. Sózzuk meg és lefedve tartsuk 5-10 percig parkolópályán mielőtt fogyasztanánk.