Az elkövetkező 5-8 recept a nagymamám legnagyobb specialitásai közé tartozik. Régi ízek nagy kedvencei. Ezeket, hogy még autentikusabb legyen nem én sütöttem, semmi változtatás nincs rajta az elmúlt évtizedek receptjeihez képest. Ha nagy fogyókúrában vagytok, nem ezeket a „zsírszegény” süteményeket ajánlom. Erről a tálról még felkerül a kókuszkocka (középen, és a hógolyó receptje is (hátul). De először az őszibarackkal kezdjük.
Hozzávalók
Tésztához:
80dkg liszt
20dkg zsír
35dkg porcukor
2 tojás
2 sütőpor
2 vaníliáscukor
citrom
1,5dl tej
narancs és mandula aroma (piros és zöld)
Krémhez
20dkg vaj
25dkg porcukor
4ek kakaó
2 ek. baracklekvár
1dl rum
A tésztához a recept összetevőit összegyúrjuk, és kis gombócokat formálunk belőle. Egymástól kb. 2 centi távolságokra helyezzük a gáztepsiben a gombócokat, amit sütőpapírral kibéleltünk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, melegen kivágjuk a közepét.
A krémhez a kivájt tésztát megdaráljuk. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót a baracklekvárt és a rumot. A tészta kikapart és darált belsejével összekeverjük a masszát. Ezzel a masszával töltjük meg a gombócokból kisült félgömböket és 1-1 félgömböt összeragasztunk. Kis tálakba töltünk mandula és narancs aromát és őszibarackok egy-egy felét belemártjuk, hogy színes legyen, majd mielőtt beszívja az aromát, kristálycukorba mártjuk.