Már egy kelt tésztájú tortillalapot kiposztoltam, viszont találtam egy másikat, ami könnyebben és rövidebb idő alatt elkészíthető. Ennek az állaga inkább a palacsinta tésztára emlékeztet, de sajnos a boltban kapható tortillalapok tésztáját még ez sem éri utol.
Hozzávalók
25dkg kukoricaliszt
1ek. napraforgóolaj
3dl langyos víz
1 csipetnyi só
A hozzávalókat keverjük csomómentesre, majd hagyjuk egy fél órát pihentetni a tésztánkat. A tésztahasonló állagú lesz, mint a palacsinta, de annál azért jóval sűrűbb.
A palacsintasütőt hevítsük fel, a serpenyőt kenjük ki olajjal, majd egy merőkanálnyi tésztát öntsünk a serpenyőre, hogy kb. 15 centi átmérőjű lepényt kapjunk. Süssük az egyik oldalát 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük aranybarnára.
Kb. 8-10 tortillalapot tudunk készíteni ebből a mennyiségből.