Fincsa-nindzsa

Tortillalap

2012. július 24. - fincsanindzsa

Már egy kelt tésztájú tortillalapot kiposztoltam, viszont találtam egy másikat, ami könnyebben és rövidebb idő alatt elkészíthető. Ennek az állaga inkább a palacsinta tésztára emlékeztet, de sajnos a boltban kapható tortillalapok tésztáját még ez sem éri utol.

Hozzávalók

25dkg kukoricaliszt
1ek. napraforgóolaj
3dl langyos víz
1 csipetnyi só

A hozzávalókat keverjük csomómentesre, majd hagyjuk egy fél órát pihentetni a tésztánkat. A tésztahasonló állagú lesz, mint a palacsinta, de annál azért jóval sűrűbb.

A palacsintasütőt hevítsük fel, a serpenyőt kenjük ki olajjal, majd egy merőkanálnyi tésztát öntsünk a serpenyőre, hogy kb. 15 centi átmérőjű lepényt kapjunk. Süssük az egyik oldalát 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük aranybarnára.

Kb. 8-10 tortillalapot tudunk készíteni ebből a mennyiségből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr514674041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása