Fincsa-nindzsa

Rétes

2012. augusztus 07. - fincsanindzsa

A világ legegyszerűbben elkészíthető „sütije” a rétes. Sajnos nem a mami féle gyúrt tésztás, hanem a gyors megoldások kedvelőinek szánt réteslapból készült. Ezt szinte minden élelmiszerboltban be tudjátok szerezni és egy kis töltelékkel megbolondítva, egy rövid sütéssel mennyei falatokat tudtok az asztalra varázsolni.

Hozzávalók

2 csomag réteslap
50dkg túró
vaníliáscukor
1 kis pohár tejföl
méz
mazsola
citromhéj

darált dió
30dkg magozott szilva
fahéj

2-2 réteslapot használjunk fel egy-egy tekercs réteshez, nehogy elszakadjon, valamint ha túl nedves a töltelék, akkor eláztatja a réteslapot és elszakad.

Olajozzuk be a réteslapokat egy kicsit, hogy kellően nedves legyen a tészta, és ne törjön.

Keverjük ki a töltelékeket. A fél kiló túró kb. 4 rúd rétes megtöltéséhez elegendő. A túrót keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint reszeljünk hozzá citromhéjat, kanalazzunk bele mézet, öntsük hozzá a vaníliáscukrot, majd keverjük össze. A mazsolát mossuk meg, és tegyünk annyit a töltelékbe, ahogy szeretjük. Ha nem szeretjük a mazsolát, akkor helyette, barackot vagy ananászt is keverhetünk a túróba.

Egy konyharuhára helyezzük el a réteslapokat - 2-2 lapot egy rúdhoz – Majd a szélétől 5 centire halmozzuk fel a túrókrémet egy hosszanti csíkban. Ezután tekerjük fel és helyezzük a gáztepsibe. A tetejét egy felvert tojással megkenhetjük.

2_51.jpg

Ha elfogy a túrókrémünk, csinálhatunk mákos-meggyes, tökös-mákos vagy esetleg szilvás-diós rétest is. Nekem a legutóbbi a legnagyobb kedvencem. Daráljunk diót, melyhez adagoljunk darálás közben porcukrot, hogy ne ragadjon le. Helyezzünk újabb réteglapokat a konyharuhára, szórjuk meg dióval. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvát és forgassuk cukor fahéjba. A szilvákat helyezzük el a diósrétegen. Ha szeretnénk még intenzívebb fahéjas ízt, akkor nyugodtan szórjunk a fahéjas cukorból a töltelékre. Csavarjuk fel, majd helyezzük a tepsibe.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük aranybarnára. Ha elkészült, és kihűlt, szórjuk meg porcukorral fogyasztás előtt.

 1_76.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr984699021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása