Egy újabb egyszerű remeket mutatok meg Nektek. Csak arra kell várni, hogy megsüljön és kihűljön. Nálam általában ez a szák keresztmetszet. Mostanában sajnos nem tudtam eleget sütni-főzni, ezért teljesen lelki beteg vagyok. Elhatároztam, ha törik, ha szakad, visszaállok a normál kerékvágásba.
Hozzávalók (gáztepsi méretű adaghoz)
linzertésztához
40dkg liszt
28dkg teavaj vagy margarin
14dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
diós-kakaós habos krém
8 tojás
40dkg kristálycukor
4ek. kakaópor
15dkg darált dió
Eredeti recept szerint a linzertésztát elő kell sütni, de ahogy anyukám kitapasztalta, ez nem szükséges. Ennek megfelelően az egész sütit egyben, lassú tűzön süssük meg.
A linzertésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze, majd a sütőpapírral kibélelt gáztepsibe a kb. fél centi vastagra kisodort tésztát helyezzük el.
A tésztát kenjük meg baracklekvárral, jó alaposan (ne sajnáljuk, mert ha kisült, akkor érezzük igazán, hogy milyen finom lesz tőle).
Amíg a sütő előmelegszik 170 fokra, akkor a tojás sárgáját a cukorral keverjük habosra. A kakaóport és a diót óvatosan forgassuk hozzá. A tojások fehérjéjét pedig verjük keményre. Ha ezzel megvagyunk, akkor fakanállal, nagy mozdulatokkal keverjük a tojáskikeverthez.
A habos masszát öntsük a lekváros tésztára, és kb 35-40 percig, 170 fokon süssük a süteményt készre, az előmelegített sütőben.