És íme egy húsos remek, a nagynéném nyomán, :) László figyelmébe ajánlva :)
Hozzávalók
1 csirkemell
3 tojás
3 ek. liszt
3ek. tejföl
20dkg reszelt sajt
őrölt bors
ételízesítő
őrölt petrezselyem
25dkg bacon szalonna
A bacon szalonnával kibélelem az őzgerincet vagy a jénai edényünket, a csirkemellet csíkokra vágom, majd összekeverem a hozzávalókkal, a formába töltöm, majd bacont teszek a tetejére is. Alufólia alatt 25 percig párolom, majd alufólia nélkül is külön 25 percig. A képen egy giga mennyiség szerepel, ennek természetesen nem volt elegendő a 25-25 perces sütés. Ezt az időt, a receptben található mennyiséghez javasolnám, 180 fokon. A sütőt ne melegítsük elő, hiszen jénait használunk a sütéshez.