A hétvége igazi szupersztárja a mustáros hús volt. Mostanában egyre kevésbé szeretem a hétvégéket, mert össznépi „falatozásba” torkollik. Aki ismeri a családunkat, az tudja, hogy ez leginkább a mértéktelenséget foglalja magában. Természetesen most feltennék a kezüket, hogy fiam én nem kényszerítettelek, hogy egyél abból a süteményből/húsból még egy szeletet, mikor diétázol stb., de hogy lehet ezeknek ellenállni? Főleg szerencsétlen személyemnek, aki mindennek ellent tud állni, csak a kísértésnek nem. Bár ez mára már csak a finomságokra korlátozódik. Ez most hála istennek a kevésbé egészségtelen kategóriába tartozik. És egy natúr vegyes salátával együtt mennyei. Ma alig bírtam betelni vele. Ismétlését kiabál.
Hozzávalók
1 csirkemell
só
bors
(vagy csirke fűszerkeverék)
mustár
olaj
A csirkét a szokásos módon felvágjuk, először hosszában, majd keresztbe is. Fűszerezzük be, majd egy kevés olajba ízlés szerint kanalazzunk mustárt és jól keverjük össze. Utána, mintha paníroznánk, forgassuk bele a befűszerezett hússzeleteket. Ha van időnk hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
A serpenyőnket forrósítsuk fel, de nem szükséges olajat használnunk, ugyanis a húst olajos pácba forgattuk már korábban. A hú mindkét oldalát, 3-3 percig süssük kérgesre. NE forgassuk közben, mert úgy nem sül át rendesen.