Fincsa-nindzsa

Bögrés süti

2012. október 24. - fincsanindzsa

Ez tipikusan az a recept, amikor a mérlegben lemerült az elem, vagy elemi kár érte a mérleget, mint ahogy ez időközönként elő szokott fordulni nálam. Eszközök hiányában, a vajat könnyű szerrel ki lehet mérni a fólián található csíkoknak megfelelően, vagy szimplán 10 dekás kiszerelésű teavajat kell venni.

A receptet az unokatesómtól kaptam, ami hatalmas népszerűségnek örvendett a köreinkben, ugyanúgy, mint a búcsúbuliján és nemzetközi vonalakon is, hiszen Jucus kiköltözött Finnországba, és ott is tarolt vele. 

Hozzávalók

10dkg Rama vagy teavaj

1bögre kristálycukor

2 tojás

1 bögre darált mák vagy dió

1 bögre liszt

1 bögre tej

1cs. sütőpor, fahéj
magozott meggy ízlés szerint

csokibevonó

0,5dl étolaj

tortabevonó csokoládé

vagy szimplán, az étolaj nélkül: Dr. Oetker tortabevonó

 

A tojás keverjük habosra a kristálycukorral, majd a szobahőmérsékletű vajat is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, keverjük hozzá a száraz hozzávalókat. Először a lisztet, majd a mákot vagy a diót és a sütőport, valamint ízlés szerint a fahéjat is. A bögre tejről se feledkezzünk meg.

Ha szeretitek a meggyet, akkor csöpögtessetek le annyit, amennyit fel szeretnétek használni, és fakanállal keverjétek a tésztába.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a kikevert tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre a tésztát.

Végezetül, ha a tészta megsült és kihűlt, olvasszuk meg a Dr. Oetker tortabevonóját, amit ét és tejcsokis, 100g-os kiszerelésben is kapható. (http://www.shopmania.hu/etel/p-dr-oetker-tortabevono-100g-et-premium-2561741). Hagyjuk megdermedni a csokit, majd utána fogyaszthatjuk. Ez a módszer kevésbé macerás, mintha az étolajat a csokoládéval olvasztjuk fel.

 1_124.jpg

Isteni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr464864132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása