És jöjjön a hétvégére egy jó kis édesség! Mivel elég nagy adag, ezért érdemes áthívni a barátokat, hogy együtt pusztítsuk el :) A mai receptek az eltulajdonítottak körébe sorolhatóak. Ez a desszert a keresztanyám specialitása.Természetesen a családi banzájok végére semmi nem marad belőlük.
Hozzávalók
Grillázshoz:
4-5 ek. cukor
durvára vágott dió
Krémhez:
3 tojás
3ek. cukor
25dkg mascarpone sajt
babapiskóta
konzerv őszibarack /friss eper/málna/banán
málnaszörp vagy a konzerv leve
Készíts grillázst, 4-5 ek. cukrot olvassz fel, tegyél bele durvára vágott diót. Terítsd ki alufóliára, és ha kihűlt darabold fel.
A 3 tojásfehérjét verd fel habbá. Külön tálba 3 tojás sárgáját 3 ek. cukorral keverd fel fehéredésig, ezután keverd bele 25 dkg mascarponét, és óvatosan a tojáshabot. Kész a krém.
Most jön a rétegezés: Kell hozzá babapiskóta, málnaszörp, gyümölcs (eper, vagy málna, vagy banán, vagy őszibarack) Konzerv őszibarack is jó, akkor nem kell szörp, jó a konzerv leve is. A babapiskótát málnaszörpbe mártod, beleteszed egy öblös tál aljára. Erre jön egy réteg gyümölcs, szórsz rá grillázst, majd rásimítod a krém egy részét. És még egyszer ugyanez. Utána be a hűtőbe néhány órára.