Az alapötlet spenótos-fetás csicseriborsó fasírozottnak indult, de végül tócsi lett belőle, mert a mirelit spenót nem úgy viselkedett, mint a friss spenótlevél. Ezért, hogy ne menjen veszendőbe az alapanyag, reszeltem bele krumplit és úgy sütöttem meg, mint a tócsit. Finom lett, a fetától kicsit savanykás.
Hozzávalók
1 csomag mirelit paraj
20dkg krémsajt (helyette lehet joghurtot is használni)
1 konzerv csicseriborsó
só
bors
szerecsendió
2-3 gerezd fokhagyma
3 nagy krumpli
A spenótot, a krémsajttal és a csicseriborsóval összeturmixoljuk, a reszelt krumplival összeforgatjuk, ízesítjük kedvünk szerint sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával.
Ha joghurtot használunk a krémsajt helyett, akkor azt csak a csicseriborsó turmixolása után keverjük össze a spenóttal, és lehet, hogy némi lisztre is lesz szükségünk.
Ha nem szeretjük a csicseriborsót, akkor maradhatunk a sztenderd receptnél is, mely szerint:
Fele fel arányban használjunk kefirt/tejfölt és spenótot, fokhagymával, sóval és borssal ízesítsük, és reszeljünk hozzá krumplit. Keverjünk hozzá lisztet, de éppen csak annyit, hogy puhább legyen a nokedlinél.
De a sütés az ugyanaz. Serpenyőt forrósítsunk fel, egy kevés olajjal kenjünk meg, kanalazzunk a serpenyőbe a tésztából, lapítsuk el, kb. 5-7mm vastagságúra, és süssük meg mindkét oldalát alaposan.
Tejföllel tálaljuk, feltéve, ha nem vagyunk laktóz érzékenyek.