Fincsa-nindzsa

Spenótos tócsi (2 verzióban)

2013. január 29. - fincsanindzsa

Az alapötlet spenótos-fetás csicseriborsó fasírozottnak indult, de végül tócsi lett belőle, mert a mirelit spenót nem úgy viselkedett, mint a friss spenótlevél. Ezért, hogy ne menjen veszendőbe az alapanyag, reszeltem bele krumplit és úgy sütöttem meg, mint a tócsit. Finom lett, a fetától kicsit savanykás.

Hozzávalók

1 csomag mirelit paraj
20dkg krémsajt (helyette lehet joghurtot is használni)
1 konzerv csicseriborsó

bors
szerecsendió
2-3 gerezd fokhagyma
3 nagy krumpli

A spenótot, a krémsajttal és a csicseriborsóval összeturmixoljuk, a reszelt krumplival összeforgatjuk, ízesítjük kedvünk szerint sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával.

Ha joghurtot használunk a krémsajt helyett, akkor azt csak a csicseriborsó turmixolása után keverjük  össze a spenóttal, és lehet, hogy némi lisztre is lesz szükségünk.

Ha nem szeretjük a csicseriborsót, akkor maradhatunk a sztenderd receptnél is, mely szerint:

Fele fel arányban használjunk kefirt/tejfölt és spenótot, fokhagymával, sóval és borssal ízesítsük, és reszeljünk hozzá krumplit. Keverjünk hozzá lisztet, de éppen csak annyit, hogy puhább legyen a nokedlinél.

De a sütés az ugyanaz. Serpenyőt forrósítsunk fel, egy kevés olajjal kenjünk meg, kanalazzunk a serpenyőbe a tésztából, lapítsuk el, kb.  5-7mm vastagságúra, és süssük meg mindkét oldalát alaposan.

2_27.JPG

Tejföllel tálaljuk, feltéve, ha nem vagyunk laktóz érzékenyek.

3_19.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr505050160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása