Fincsa-nindzsa

Darálthússal töltött cukkini

2013. május 02. - fincsanindzsa

Erről a receptről egy gyerekkori kedves barátnőm, óvodás- és iskolatársam jut az eszembe :). Legutóbbi találkozónkkor pont ezt készítettem és valahogy szóba került, és akkor is mondta, hogy az egyik kedvence a cukkini, minden töltött és rakott formában, ezért ezt most virtuálisan ugyan, de neki küldöm.

Hozzávalók

2 cukkini
30-40 dkg darálthús (én a pulykát preferálom)
párolt rizs ízlés szerint (akár lehet kukoricás is)
1 közepes méretű vöröshagyma
1 tojás

bors
petrezselyem
tejföl
sajt

A cukkinit hámozzuk meg és vágjuk ketté. A magos részét kanállal vájjuk ki. Ide fogjuk tölteni a húst.

2_97.jpg

Pucoljuk meg a hagymát, kockázzuk apróra és dinszteljük meg egy kevés olajon. A petrezselymet vágjuk apróra. A darálthúshoz adjuk hozzá a hagymát, a petrezselymet, a tojást. Sózzuk és borsozzuk. Egy kevés pirospaprikát is keverhetünk hozzá.

3_59.jpg

Osszuk egy egyenlő részekre és töltsük a cukkini vájatába. Meglocsolhatjuk tejföllel és a férjem indíttatására vastagon került rá reszelt sajt is. Azonban ha még így sem tűnik elég soknak a töltelék, és van otthon maradék párolt rizs, azt is nyugodtan belekeverhetjük. Nagyon finom lesz így is.

A sütőnket melegítsük elő 180 fokra, majd alufóliával letakarva süssük meg a cukkinit. Egy kevés vizet öntsünk a tepsibe, hogy ne süljön le a cukkini. Kb 20 perc után szedjük le az alufóliát, majd süssük a tetejét aranybarnára.

4_43.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr564859201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása