Idén szerintem még „csak” tizenötször kezdtem újra a diétám, de most már sürget az idő, és ez az utolsó lehetőségem, hogy kapkodás nélkül, kiegyensúlyozott diétát követve és aktívan sportolva megszabaduljak a fókazsírtól. A szokásos problémával találom magam mindig szembe. Roppant unalmas az állandó natúr roston csirkemell, ezért családként combot szoktam bevetni, de ez egy idő után szintén uncsi. Ezért többnyire a fűszerezéssel szoktam játszani.
Hozzávalók
1 csirkemell
só
bors
1 citrom leve
olaj
friss, reszelt gyömbér
A csirkemellet hosszába, majd keresztbe is elvágjuk, sóval, borssal fűszerezzük. A gyömbérből egy kis darabot lereszelünk, egy kevés olajjal összekeverjük, majd ecsettel alaposan megkenjük a hús mindkét oldalát. A citrom levét nyomjuk a húsra és hagyjuk 5-10percig állni. Közben melegítsük fel a serpenyőt, egy csepp olajat öntsünk bele, majd tegyük rá a hússzeleteket. Mindkét oldalát süssük át alaposan. Legalább 1-1,5 percig süssük az oldalait, anélkül, hogy megfordítanánk. Ha forgatjuk, nem tud szép kérgesre sülni.