Fincsa-nindzsa

Gyömbéres rostoncsirkemell

2013. május 04. - fincsanindzsa

Idén szerintem még „csak” tizenötször kezdtem újra a diétám, de most már sürget az idő, és ez az utolsó lehetőségem, hogy kapkodás nélkül, kiegyensúlyozott diétát követve és aktívan sportolva megszabaduljak a fókazsírtól. A szokásos problémával találom magam mindig szembe. Roppant unalmas az állandó natúr roston csirkemell, ezért családként combot szoktam bevetni, de ez egy idő után szintén uncsi. Ezért többnyire a fűszerezéssel szoktam játszani.

Hozzávalók

1 csirkemell

bors
1 citrom leve
olaj
friss, reszelt gyömbér

A csirkemellet hosszába, majd keresztbe is elvágjuk, sóval, borssal fűszerezzük. A gyömbérből egy kis darabot lereszelünk, egy kevés olajjal összekeverjük, majd ecsettel alaposan megkenjük a hús mindkét oldalát. A citrom levét nyomjuk a húsra és hagyjuk 5-10percig állni. Közben melegítsük fel a serpenyőt, egy csepp olajat öntsünk bele, majd tegyük rá a hússzeleteket.  Mindkét oldalát süssük át alaposan. Legalább 1-1,5 percig süssük az oldalait, anélkül, hogy megfordítanánk. Ha forgatjuk, nem tud szép kérgesre sülni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr214661154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása