Fincsa-nindzsa

Kebab keletiesen

2013. május 05. - fincsanindzsa

Tzatzkivel kezdtem, azonban ha némi hússal megbolondítjuk, az úgy az igazi :)

Folytassuk a sort a menü következő résztvevőjével. Mivel a hús kicsit macerásabb, ugyan nem igényel sok törődést, folytassuk ezzel. A salátát hagyjuk állni (recept hamarosan, így az ízeknek van ideje összeérni. A pitával meg ráérünk még, hiszen az is pillanatok alatt elkészül. Az ízhatás minden pénzt megér, alig bírjátok majd tudni letenni :)

Hozzávalók (4 fő részére)

80-90dkg marha- és sertéshús vegyesen
kis csokor petrezselyem
10dkg sótlan pisztácia
¼ tk. őrölt kardamom
1tk. őrölt római kömény
½ tk. csemege paprika
½ tk. őrölt feketebors
¼ tk. őrölt szegfűszeg
1/3 tk. őrölt koriander
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió

A húst kétszer kell ledarálnunk, majd a fűszereket mérjük ki és adjuk a húshoz. Dolgozzuk el a fűszereket alaposan. A petrezselymet aprítsuk fel, és azt is gyúrjuk a nyers húshoz. A pisztáciát vágjuk durva darabokra és keverjük a darálthúshoz.

1_69.jpg

Formázzunk belőle 10-12 centi hosszúságú, 2-3 centi széles hurkákat, majd egy hurkapálcára nyomkodjuk rá a rudakat. Hagyjuk egy fél órát állni hagyni, hogy az ízes összeérjenek. Már az illata is remek.

Az IKEA-ban lehet kapni grillserpenyőt, abban tökéletesen el lehet készíteni. A forró serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olivaolajat, majd tegyük fel a nyársakat sülni. Néhány percenként forgassuk át, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Ne süssük túl nagy lángon, mert nem fog átsülni a húsunk.

2_46.jpg

A kedvencem, ahogy enni szoktam, hogy a frissen sütött pitába rakok 2-3 evőkanál tzatziki salátát és egy nyársat, majd felcsavarom. Isteni :)

 3_22.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://fincsa-nindzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr784689505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása