Végre belekezdtem a "házibuli-sorozatos" menübe. Nagyon cukik voltak a barátaink, szokás szerint lenyűgöztünk mindenkit, jókat ettünk, beszélgettünk és iszogattunk hozzá.
Természetesen szendvics is akadt, azonban egy kis face-lift kellett már a sztenderd menüre, ezért képbe került a tonhalkrém. Kicsit upgradelt verzióban, mint ahogy anno a koliban ettem, de így sokkal jobbra is sikeredett. Sőt tévedésből pikáns tonhalkrémet vettem, de olyan plusz ízt adott neki, amitől még finomabb lett.
Hozzávalók
4-5 tonhalkonzerv (2 lehet belőle pikáns)
majonéz
1 fej lilahagyma
1 kicsi bondulle kukoricakonzerv
1 kicsi babkonzerv
Hihetetlen fontos műveletsorozat következik és ez körülbelül annyira lehet bonyolult, mint egy tojásrántotta vagy a mákosguba. A lilahagymát felkockázzuk, nagyon apróra. A tonhalról a lé nagy részét leöntjük, egy tálba kanalazzuk a húsát, hozzáadjuk a hagymát, apránként kanalazunk hozzá majonézt, majd a konzerveket is hozzáöntjük - lé nélkül.
Hagyjuk egy napig állni a hűtőben, amíg az ízek szuperül összeérnek.
Ezt szigorúan pirítóssal és sajttal fogyasszuk. Csalódást biztos nem okoz, maximum álmatlan éjszakákat a túlevés.