Bevallom őszintén nem vagyok egy nagy leveses, életemben nem készítettem még húslevest, félek, hogy elrontanám, bár mindenki azt mondja, hogy a világ legegyszerűbb étele. Ha leves, akkor szigorúan krémleves, vagy paradicsomleves. A fokhagymakrém az egyik nagy kedvencem, de kevés helyen lehet igazán finomat enni. Nekem is kísérletezni kellett, hogy kellően krémes és sűrű legyen, talán mára elértem a legideálisabb állagot, bár azért az a rengeteg sajt kiváló állagjavító is egyben. Imádom cipóban tálalni, majd kikaparni még a belsejét is teljesen. Kezdek megéhezni a gondolattól is.
Hozzávalók:
1l víz
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 Maggi húsleveskocka
250ml tejszín (1%-os cukortartalmú)
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
sajt
cipó
Megpucolom a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát (lehet, hogy szokatlan, de nagyon jó kis ízvilágot tud adni neki). Összezúzom a gerezdeket, a vöröshagymát felaprítom, amennyire csak lehet. Ha nem vagytok valami jók az aprításban, akkor elő a turmixgép vagy aprító, és pépesre mixeljük. Ha ezzel megvagyunk, akkor kevés olajon megpirítjuk a hagymákat, majd ráöntjük a vizet, és forrás közeli állapotban belemorzsoljuk a leveskockákat, majd a tejszínt is apránként hozzáadagoljuk. Ízlés szerint sót, borsot, ha szeretitek, akkor még szerecsendiót is rakhattok bele. Forrás után közepes lángon főzzük tovább, amíg krémes állagú nem lesz. (Kb. fél óra, de lehet, hogy egy kicsit több, attól függően milyen gyorsan párolog el a víz).
Ha elkészült a levesünk, a sütőben pirítsuk meg a kibelezett cipónkat, Majd reszeljük sok-sok sajtot – trappistát vagy füstölt sajtot a levesbe közvetlenül tálalás előtt.